Jednoduchý recept na výbornou vláčnou bramborovou vánočku, která každému zachutná.
Mouku smícháme s vychladlými brambory, droždím, cukrem, žloutky, změklým máslem, citronovou kůrou a špetkou soli. Na závěr vlijeme vlažné mléko a předem namočené rozinky. Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Z vykynulého těsta upleteme vánočku a vložíme na připravený plech s pečícím papírem. Vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předem předehřáté trouby na cca 180°C. Po chvilce pečení, troubu mírně stáhneme a pečeme cca 45 minut.
Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčková domácí nutella Hrníčková tříbarevná bábovka Banánový chlebíček Grapefruitový chlebíček Hrníčkový makový skládanec s meruňkami Hrníčkový domácí kinder řezy Hrníčková roláda Špaldová sněhová bábovka Hrníčkové americké cookies
Naši partneři