Tradiční recept na české vánoční perníčky
Rozehřáté máslo a med smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme vejce.Přisypeme mouku smícháme s práškem do pečiva, anýz a skořici.Vše důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto.Po tě vložíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme různé tvary.Perníčky klademe na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme na plechu štětcem nebo peroutkou namočenou v mléce rozšlehaným se žloutkem.
Vychladlé perníčky ozdobíme polevou
Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčková houska na hamburger Hrníčkový knedlík Hrníčková domácí veka Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkový fitness ovesný dort Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčková polévka s červené čočky Hrníčkové borůvkové muffiny Špaldová sněhová bábovka
Naši partneři