Máte rádi čokoládové dorty? Vyzkoušejte tradiční švédský koláč, který se jmenuje Kladdkaka. Je to dort, který texturou velmi připomíná brownies. Je po na okrajích křehký a křupavý a uvnitř velmi čokoládový a vláčný. Pro milovníky čokoládových dezertů je to skvělá záležitost, kterou připravíte velmi jednoduše a velmi rychle.
Předehřejte troubu na 180°C a dortovou formu vyložte na spodku pečícím papírem.
V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl a odložte stranou.
Ve větší misce smíchejte vajíčka s cukrem a šlehejte, dokud se dobře nespojí. Přidejte změklé máslo a vanilku a postupně vmíchejte suchou směs a vypracujte dobře do těsta.
Vlijte těsto do připravené dortové formy a dejte péct na 14 - 20 minut. Hotový dort můžete vyzkoušet pomocí párátka, ovšem to zkoušejte na kraji dortu, kde by mělo být suché. Uprostřed dortu bude určitě těsto lepit.
Po dané časové lhůtě bude dost křupavý a prostředek bude vlhký a lepivý.
Před podáváním můžete posypat kakaem a moučkovým cukrem.
Podávejte horký nebo vychlazený, podle svých preferencí. Skladoval lze 2 dny v uzavřené nádobě nebo 5 dní v lednici.
Hrnková tortila Hrníčkový makovec Hrníčkové lívance Hrníčkový kokosky Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkové vařené perníčky s kakaem Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčkový makový skládanec s meruňkami
Naši partneři