Kombinace citrónu a máku v jedné bábovce je kombinace ne tak často používaná, ale je rozhodně zajímavá. V kombinaci s chutí másla, kterou je bábovka prostoupená, získáte naprosto fantastickou bábovku. Pokud jsou doma zvyklí na stále stejné druhy bábovek, s touto jim vytřete zrak.
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce, šťávu z jednoho citrónu a kůru podle chuti. Poté, co se vše zamícháte, vzniknou z másla malé hrudky, ale to vůbec nevadí.
Přidáme ostatní sypké přísady, včetně máku, a vše pořádně promícháme.
Vzniklé těsto nandáme do vymazané a vysypané formy.
Připravenou formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut.
Po upečení necháme bábovku vychladnout a poté polijeme citrónovou polevou, kterou vytvoříme vyšleháním moučkového cukru a citrónové šťávy.
Hrníčkové vafle Hrníčkové plněné perníčky Hrníčková koprová kulajda Hrníčkový medovník Hrníčkový makovník Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkové české perníčky Hrníčková domácí nutella Hrníčkové rohlíky
Naši partneři