Tyčinka Margot mnoho lidí rozděluje na dva tábory. Jedni ji milují, jedni ji skoro až nenávidí. Ovšem, pokud se použije do pečených dezertů, rázem se oba tábory spojí v jeden. Ať máte na Margotku jakýkoliv názor, jistě můžete vyzkoušet tu zajímavou tvarohovou buchtu, který je zdobena právě strouhanou margotkou. Během pečení si byt provoníte neskutečnou vůní a po upečení se do ní pustíte ještě, když bude teplá.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a poté přidáme postupně olej a ostatní ingredience, které zpracujeme do řídkého těsta.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme polovinu připraveného těsta.
Tvarohovou náplň připravíme opět tak, že vyšleháme vejce s cukrem do přeny a postupně přidáme ostatní ingredience.
Připravenou tvarohovou náplň opatrně vlijeme na plech na těsto.
Na tvarohovou náplň vlijeme opatrně zbytek těsta, aby se nespojilo s tvarohovou náplní a posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot.
Takto připravený koláč vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pozvolna pečeme asi 50 minut. To, zda-li je koláč hotový můžeme vyzkoušet pomocí špejle. Když se na špejli nepřilepí těsto, je koláč hotov.
Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Hrníčková domácí nutella Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčkový kokosky Hrníčkový chleba Špaldová sněhová bábovka Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčkový čokoládový dort Indián Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkové české perníčky Hrníčková koprová kulajda
Naši partneři