Klasické anglické máslové sušenky (butter biscuits) ohromí každou návštěvu, která u vás zasedne ke kávě. Pokud je připravíte navíc těstě před tím, než návštěva přijde, ohromíte ji již u dveří neskutečnou máslovou vůní čerstvě upečených sušenek. Je řada lidí, kteří mají rádi máslové sušenky z obchodu, možná k nim také patříte? Pokud ano, tak opatrně, jakmile okusíte máslové sušenky domácí, tak již v krámě o ty kupované ani nezavadíte.
Nechte máslo změknout při pokojové teplotě.
Vyndejte z lednice vejce a i ty nechte ohrát při pokojové teplotě.
Všechny ingredience pečlivě smíchejte do hladkého těsta. To rozdělte na 5 částí, ze kterých vytvarujte válečky o průměru asi 4 cm. Válečky pak zabalte do potravinářské folie a nechte je asi hodinu ztuhnout v lednici.
Ze ztuhlého těsta nakrájejte asi 0,5 cm silné plátky, které pokládejte na plech s pečícím papírem. Povrch každého plátku trochu stlačte vidličkou, kterou nejprve vložte do hladké mouky, aby se vidlička nelepila.
Ples se sušenkami vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte je asi 15 - 20 minut dozlatova.
Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkové langoše Citrónová hrníčková bábovka s mákem Tvarohová dobrota Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkové medové kremrole Hrníčkový kynutý meruňkový koláč
Naši partneři