Se zbytky meruněk, které ještě můžete sehnat, si můžete udělat jednoduchý kynutý meruňkový koláč s drobenkou. Hotový je během chvilky a zvládne ho udělat určitě každý. K rannímu kakau či odpolední kávě bude určitě skvělý a ještě na chvilku vás vrátí chutí meruněk do teplého léta.
V kastrůlku trochu ohřejte mléko a rozpusťte v něm máslo. Po rozpuštění přidejte cukr a vejce a vše rozšlehejte.
V míse smíchejte mouku s droždím a přilijte rozšlehanou směs mléka s máslem. Vše zamíchejte a vypracujte vláčné těsto, které se nelepí. Trochu těsto posypte moukou a nechte asi 30 minut kynout.
Vykynutým těstem vyplňte vymazanou a vysypanou formu a vytvarujte jej až do okrajů. Po jej pokryjte rozpůlenými meruňkami a nechte ještě asi 15 kynout.
Mezitím si z másla, cukru a hrubé mouky připravte drobenku. A po vykynutí koláče s meruňkami vše připravenou drobenkou posypte.
Vložte koláč do předehřáté trouby na 170°C a pečte asi 30 minut.
Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou Hrníčkové lívance Hrníčkový perník Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkové tvarohové řezy Hrníčkové koblihy Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčková domácí veka Hrníčkový chleba
Naši partneři