Tento jablečný koláč s drobenkou se dá považovat tak trochu za retro. Je to v podstatě stará klasika, kterou zvládnete snadno a rychle. A výsledek? Je naprosto famózní. Naše babičky prostě uměli péct tyto jednoduché koláče a využívali při nich právě to, co měli třeba na zahradě. Tento velmi vláčný koláč s velkým množstvím jablem je fantastický a ohromíte s ním jak rodinu, tak přátelé, kteří k vám zavítají na návštěvu.
V míse smíchejte zakysanou smetanu s vejcem a cukrem. Poté postupně přidávejte polohrubou mouku a prášek do pečiva a vše vymíchejte na těsto.
Oloupejte a na hrubo nastrouhejte, či na malé kousky nakrájejte, očištěná jablka. Do kterých můžete podle chuti přimíchat mletou skořici.
Z hrubé mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku.
Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové či koláčové formy. Na připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka a poté drobenku.
Takto připravený koláč vložíme do předem předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut. Dokud není drobenka do zlatova a když při otestování pomocí špejle, vytáhnete špejli suchou.
Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové langoše Citrónový chlebíček s malinami a mákem Vynikající omáčka na špagety Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Hrníčkové vařené perníčky s kakaem Hrníčkové pečené rafaelo
Naši partneři