Hrníčková domácí celozrnná bagetka

0.3846 hvězdiček z 13 hodnocení   
Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Jednoduchá bagetka, pro milovníky celozrnnýho pečiva

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Do mísy nalijeme vlažnou vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, předáme do robotu, a necháme pomalu míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 30 až 45 minut zrát.

Po vyzrání bochánky válečkem vyválíme do plných oválů. Ovál přetočíme delší stranou k sobě, těsto přeložíme, zamáčkneme a smotáme do válečku. Konce válečku zapíchneme prstem dovnitř. Rukama dotvoříme stejnoměrný váleček. Válečky položíme na plech a necháme 40 minut kynout.

Troubu vyhřejeme na 230°C. Na stěny trouby nastříkáme zavlažovačem vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned dáme plech s vekami. Teplotu stáhneme na 200°C a pečeme 16 až 18 minut dozlatova.Po dobu pečení neotvíráme troubu.

Suroviny vystačí na 2 veky dlouhé 30 cm

Tagy receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Celözrnná mouka Semínka Bageta

Diskuze k receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Další recepty

Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Malinovo-čokoládové muffiny Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové muffiny s ořechy Hrníčkové české perníčky Hrníčková kynutá cmunda Hrníčkové tvarohové řezy Domácí těstoviny Hrníčkový medovník Hrníčkové minikoblížky z jogurtu

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.