Jednoduchá bagetka, pro milovníky celozrnnýho pečiva
Do mísy nalijeme vlažnou vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, předáme do robotu, a necháme pomalu míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 30 až 45 minut zrát.
Po vyzrání bochánky válečkem vyválíme do plných oválů. Ovál přetočíme delší stranou k sobě, těsto přeložíme, zamáčkneme a smotáme do válečku. Konce válečku zapíchneme prstem dovnitř. Rukama dotvoříme stejnoměrný váleček. Válečky položíme na plech a necháme 40 minut kynout.
Troubu vyhřejeme na 230°C. Na stěny trouby nastříkáme zavlažovačem vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned dáme plech s vekami. Teplotu stáhneme na 200°C a pečeme 16 až 18 minut dozlatova.Po dobu pečení neotvíráme troubu.
Suroviny vystačí na 2 veky dlouhé 30 cm
Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Malinovo-čokoládové muffiny Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové muffiny s ořechy Hrníčkové české perníčky Hrníčková kynutá cmunda Hrníčkové tvarohové řezy Domácí těstoviny Hrníčkový medovník Hrníčkové minikoblížky z jogurtu
Naši partneři