Třešňová bublanina je jednou z největších klasik hrníčkového pečení. A jelikož se dají třešně sehnat opravdu jednoduše, připravte si během letních dní tuto skvělou třešňovou bublaninu. Jelikož neobsahuje žádný tuk, kromě toho, co je ve smetaně, bude se přímo rozplývat.
V míse ušleháme vejce a cukr do bílé pěny a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, smetanou a špetkou soli. Vše promícháme do těsta.
Plech či formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj připravené těsto. Posypeme připravenými a vypeckovanými třešněmi.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme do růžova, cca. 25 minut. Bublaninu můžete zkontrolovat špejlí, zda-li se těsto nelepí.
Po vychladnutí podáváme posypané moučkovým cukrem.
Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové pečené rafaelo Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Hrníčková tvarohová buchta s povidly Hrníčkové koblihy Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčkové vafle Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus
Naši partneři