Nutella je jednou z nejoblíbenějších věcí, které mohou děti a co si budeme nalhávat i dospělí jíst na kila. S výrobou domácí nutelly je trochu práce, ale výsledek je fantastický a jedna sklenička určitě nebude stačit. V rámci dokončování celé nutelly je možné výsledný výrobek ještě přes sítko přepasírovat, aby se odstranili větší kousky oříšků, které se nerozmixovali. My jsme ale nic nepasírovali a domácí nutella s drobnými kousky rozsekaných oříšků byla naprosto famózní. Pak už stačí mazat na chleba, či plnit do pečených dobrot, podle toho, jak jste zvyklí.
Rozpalte troubu na 180°C.
Vysypte lískové oříšky na plech s pečícím papíře a vložte do předehřáté trouby a nechte je 12 minut.
Upražené oříšky vložte do utěrky a krouživými pohyby odstraňte veškerou slupku a nechte je zchldit.. Pokud náhodou zůstanou nějaké slupky na oříšcích, vůbec to nevadí.
V horké lázni nechte rozpustit čokoládu a nechte ji také zchladit na pokojovou teplotu
Do mixéru vložte vložte zchladlé oříšky a umixujte do konzistence, podobné arašídovému máslu.
Přidejte vanilkové aroma, olej, moučkový cukr, kakao a sůl podle chuti a pořádně vše rozmixuje.
Vzniklou směs smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a opět pořádně rozmíchejte.
Pokud chcete mít nutellu absolutně jemnou a bez kousků, tak výsledný produkt ještě přeceďte, aby se z finálního produktu odfiltrovali kousky oříšků. Ovšem kousky v Nutelle nevůbec nevadí, spíše naopak.
Hotovou Nutellu nechte vyhladit.
Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčková bábovka Hrníčková perníková čokoládová bomba Domácí těstoviny Hrníčková bábovka z jablek Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkové slané roládky Hrníčková koprová kulajda Hrnková tortila Hrníčkové lívance
Naši partneři