Brumík je oblíbenou pochoutkou většiny dětí, ale když se podíváte, z čeho je složený, zas taková pochoutka to není. Samozřejmě je možné si brumíka připravit doma a dopřávat dětem mlsání bez zbytečné chemie. Dománího brumíka si pak můžete naplnit podle své chuti například domácí marmeládou, pudinkem a nebo domácí nutellou.
Z bílků a špetky soli vyšleháme hustý sníh.
Žloutky, máslo a cukry vyšleháme do pěny a přidáme smetanu, mouku a citrónovou kůru a smícháme vše do těsta. Když je těsto připravené, vmícháme opatrně vařečkou připravený sníh z bílků.
Odebereme část těsta, do kterého zamícháme lžíci kakaa a tím nám vznikne hnědě těsto na hnědé brumíky.
Do vymazané a vysypané formy lijeme těsto tak, aby dosahovalo asi poloviny brumíka. Takto připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut.
Ve formě můžeme střídat světlé a tmavé brumíky, případně těsto kombinovat, abychom vytvořili světlého brumíka s tmavými tlapkami a tak podobně.
Hrníčková domácí veka Hrníčková bábovka z jablek Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Hrníčková koprová kulajda Hrníčkový Míša dort Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkový medovník Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkový olejový velikonoční beránek
Naši partneři