Skořicoví šneci jsou velmi oblíbeným sladkým dezertem, který si můžete dát například k ranní kávě. Oproti klasickým skořicovým šnekům, které si můžete koupit v obchodě, jsme recept rozšířili o kardamon a výsledek je vynikající. Přídavkem kardamonu jsme se inspirovali ve Švédsku, kde jsou toto šneci národní pochoutkou. Vyzkoušejte tento rychlý a fantastický recept a jistě si velmi pochutnáte.
Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Rozpustíme si máslo, které pak necháme chvilku odpočinout. V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek a vypracujeme vše do hladkého těsta, které se nelepí. Zlehka posypeme moukou a necháme přibližně hodinu kynout na teplém místě.
Na náplň si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, skořicí a kardamonem. Musí vzniknout pasta, která se bude dobře roztírat na těsto. Pokud je pasta příliš řídká, přidáme ještě cukr.
Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme připravenou náplní a stočíme jako roládu. Tu nakrájíme na asi 2 centimetrové plátky a vyskládáme je na plech s pečícím papírem. Připravené šneky ještě přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Po vykynutí šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C, kde je pečeme do zlatova přibližně 15 minut.
Hrníčková mrkvová kolečka Citrónový chlebíček s malinami a mákem Hrnkový chodský koláč Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Tvarohová dobrota Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčková tvarohová buchta s Margot
Naši partneři