Tvarohové dezerty patří k jedním z nejvíce oblíbených, takže jich není nikdy dost. Připravte si tuto hrníčkovou tvarohovou dobrotu, která se skládá z dvajbarevného těsta, tvarohového krému a čokoládové polevy, která je zjemněná kysanou smetanou. Pokud toto postavíte na stůl, zaručeně sklidíte velký úspěch.
Postup na těsto: Všechny ingredience smícháme dohromady a polovinu těsta vlijeme na vymazaného a vysypaného plechu.
Do druhé poloviny vmícháme kakao a rozpustnou kávu a opatrně nalijeme na již vylité těsto na plechu.
Takto připravené těsto vložíme do trouby předehřáté na 180 - 200°C a pečeme asi 20 minut, dokud není těsto upečeno. To můžete zkontrolovat pomocí špejle či párátka.
Postup na krém: Mléko s pudinkem přivedeme pomalu k varu, přidáme máslo, tvaroh a rum a vše pořádně našleháme.
Postup na polevu: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
Po vychladnutí upečeného těsta naneseme krém, který uhladíme. Navrch naneseme připravenou polevu.
Takto připravený dezert necháme v lednici vychladit.
Koláč Tvaroh Pudink Čokoláda Kakao Káva Máslo Rum Zakysaná smetana
Hrníčkový makový skládanec s meruňkami Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčkový fitness ovesný dort Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčkový domácí kinder řezy Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Malinovo-čokoládové muffiny Hrníčkové rizoto Hrníčkový karamelový koláč s ořechy
Naši partneři