Už jste slyšeli o červené čočce? Je to jeden z druhů luštěnin, který nenadýmá a je možné ji tudíž bez problémů dávat i dětem a těhotným ženám. Jelikož se nemusí červená čočka namáčet, je její příprava velmi jednoduchá. Připravte si na dnešní oběd tuto jednoduchou a velmi rychlou polévku z červené čočky, mrkve a zázvoru.
V hmoždíři rozetřeme na prášek římský kmín a koriandr, které jsme si před tím opražili na sucho na pánvi.
Mrkev nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji, dokud nezačne pouštět barvu. Poté přidáme na drobno nasekanou cibulku a společně mícháme pár minut na mírném ohni.
Přidáme utřený česnek, celé kousky zázvoru a koření a zlehka osmažíme.
Zalijeme horkým vývarem a přidáme čočku. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, vyndáme kousky zázvoru a můžeme podávat.
Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčkové vafle Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčkový makovník Hrníčková kynutá cmunda Vynikající omáčka na špagety Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčková buchta s ananasem Hrníčkové malinové brownies
Naši partneři