Opravdu jednoduchý recept, kde se spojí vynikající karamelizované ořechy se šlehačkovým těstem. Vznikne tak dezert s výbornou karamelovou chutí a neuvěřitelnou barvou. Na pohled jednoduchá bábovka tak všem, kterým ji naservírujete, vyrazí dech při prvním soustu.
Nejprve si připravte zkaramelizované ořechy. Na pánev či do kastrolu s tlustým dnem nasypte hrnek cukru a dejte jej na mírný plamen. Cukr nechte rozpustit až získá hnědou barvu. V této fázi cukr nemíchejte, pouze jej nechte pozvolna rozpustit. Poté do zkaramelizovaného cukru nasypte nasekané vlašské ořechy. Hrnek cukru zkaramelizujeme.Když zhnědne, nasypeme do něj nasekané ořechy, zamícháme a vylijeme na máslem vymazaný plech.Po vychladnutí je nalámeme a dáme do sáčku. Pak je paličkou na masou roztlučeme na menší kousky.
Takto připravené ořechy s karamelem vylijte na plech vymazaný máslem, nebo na plech s pečícím papírem. Po vychladnutí je rozlámejte a dejte do sáčku, kde karamel s ořechy roztlučte na menší kousky.
Všechny ostatní ingradience vč. roztlučených zkaramelizovaných ořechů smíchejte v míse, až vytvoříte těsto. To vlijte do vymazané a vysypané formy.
Šlehačkový věnec pak vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 30 minut.
Zchladlý moučník pak můžete polít čokoládou nebo posypat cukrem.
Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčkové máslové sušenky Hrníčková roláda Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčková polévka s červené čočky Hrníčková bábovka
Naši partneři