Houskový kynutý knedlík je velmi oblíbenou přílohou k různým omáčkám. Bohužel kvalita houskových kynutých knedlíků v obchodech velmi klesá, proto si jej můžete připravit doma. I když se občas říká, že jsou kynuté knedlíky složité, náš recept je velmi jednoduchý a zvládne ho každý. Vyzkoušejte tento knedlík a jistě zachutná vám i vaší rodině.
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky a přidáme 4 větší špetky soli a vejce. Přidáme kvasnice rozmíchané v jednom hrnku vlažné vody a pokrájený rohlík či housku, které rozkrájíme na malé kostičky. Vše zamícháme. Pokud je těsto velmi suché, postupně přilíváme další vodu tak, aby se těsto nelepilo a nebylo sypké.
Těsto v míse posypeme trochou hrubé mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo, přibližně na jednu hodinu.
Po nakynutí z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, přikryjeme je utěrkou a necháme pár minut ještě nakynout.
Připravené knedlíky vložíme do vroucí vodě, do které jsme dali trochu soli. Vaříme je pod pokličkou 10 minut a poté otočíme a vaříme opět pod pokličkou dalších 10 minut.
Hotové knedlíky vyjmeme z vody a propíchneme špejlí. Poté nakrájíme na plátky a podáváme ke svému oblíbenému jídlu.
Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Hrníčkový perník Hrníčkový čokoládový dort Indián Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkové vafle Hrníčkové loupáčky Malinovo-čokoládové muffiny Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčkové palačinky Hrníčkové malinové koláčky
Naši partneři