Jste-li již přejedeni klasickými bábovkami a buchtami, sáhněte po trochu zdravější alternativě, naší špaldové sněhové bábovce. Ideálně, pokud vám zůstalo několik bílků, ze kterých připravíte lehké těsto. Špaldová mouka je zdravější alternativou, se kterou se dá péct slané pečivo i sladké dezerty. Se špaldovou bábovkou nabídneme rodině či návštěvě ke kávě trochu jinou chuť a navíc budete mlsat o trochu zdravěji.
Bílky se špetku soli a dvěma lžícemi cukru vyšlehejte do pevného sněhu.
Smíchejte všechny sypké části a pomalu vmíchejte do připraveného sněhu, do kterého přidejte i vanilkový extrakt a citrónovou kůru. Na konec opatrně vmíchejte rozpuštěné máslo.
Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte přibližně 30 minut.
Vychladlou bábovku poprašte moučkovým cukrem.
Hrníčkové vdolečky Hrníčková bábovka Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkový medovník Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkové plněné perníčky
Naši partneři