Těstoviny jsou jednou z neoblíbenějších jídel většiny lidí. Každý z nás má svou oblíbenou značku, někteří občas v obchodě sáhnou i po čerstvých těstovinách. Ale co takhle jednou minout v obchodě police s těstovinami a udělat si vlastní, domácí, ty nejlepší, jaké jste kdy jedli. V podstatě se jedná o velmi jednoduchý recept a výsledkem ohromíte každého ve svém okolí.
V míse promícháme obě mouky, přidáme vejce, špetku soli a lžíci olivového oleje a vypracujeme vláčné těsto. Pokud se těsto příliš drobilo, přidejte trochu olivového oleje, pokud by se naopak příliš lepilo na ruce, přidejte trochu hladké mouky.
Vypracované těsto přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.
Poté těsto trochu pomoučíme a nakrávíme tlustší plátky, které postupně rozválíme na co nejtenčí pláty. Válejte obdélníkové pláty, delší strana bude pak délkou těstovin.
Rozválené pláty srolujeme do ruličky a rozkrájíme na ne příliš tlusté šneky. Které dáme do mouky.
Poté šneky rozděláme na dlouhé těstoviny.
Hotové těstoviny vaříme v horké osolené vodě pár minut, dokud nejsou tak říkajíc "al dente".
Hrníčkové domácí slané pečivo Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčkové lívance Hrníčkové rohlíky Hrníčkové palačinky Hrníčková tvarohová buchta s povidly Tvarohová dobrota Hrníčková bábovka z jablek Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkový kokosky
Naši partneři